Wasa Seaside som håller på att färdigställas är kooperativa hyresrätter som bygger på vårt nya boendekoncept

Projektfakta

Projektnamn

Antal bostäder

Boarea

Bostadstyp

Antal rum

Färdigställt

Wasa Seaside

70

45-114 kvm

Kooperativa hyresrätter

1 - 4 rok

2021

Projektnamn

Antal bostäder

Boarea

Bostadstyp

Wasa Seaside

70

45-114 kvm kvm

Kooperativa hyresrätter

Antal rum

Färdigtställt

1 - 4 rok

2021

Mer info

Vårt bostadkoncept är speciellt anpassat för seniorer som vill bo i trivsamma bostäder som enkelt kan anpassas till dem som behöver särskilda hjälpmedel i vardagen. Vi vill även göra det möjligt för det boende att bo kvar hemma längre genom att det erbjuds viss service till alla boende

Då vi vill ge fler möjlighet att kunna bo i våra bostäder upplåts de i en relativt ny form. En så kallad kooperativ hyresrätt. En boendeform som engagerar och uppmuntrar till sociala kontakter mellan grannar. Istället för traditionellt kommunalt fastighetsförvaltande är kooperativa hyresrätter ett fördelaktigt alternativ för kommuner som vill möta ett ökande vård och omsorgsbehov.

En av hörnstenarna i det nya konceptet är social hållbarhet. De gemensamma utrymmena som finns i våra seniorboenden bidrar till att aktivera husen. Vi planerar ofta för gemensam trädgård, bibliotek, matsal, festlokal med mera. Dessa ytor främjar gemenskapen mellan de boende och det är vanligt att olika trivselgrupper bildas.

I Wasa Seaside har intresset varit stort att starta grupper inom bland annat trädgård, inredning, träning och matlagning. De gemensamma utrymmena har alla möjlighet att kunna kylas ned, det är hälsofrämjande för de äldre och det skapar interaktioner vilket i sin tur ger sociala positiva effekter. Möjligheten att dela på ytor och utemiljöer borgar för en större social gemenskap. Det motverkar utanförskap och skapar hållbart boende där människor inte bara är grannar, utan vänner. Vänskap i området ökar inte bara trivseln utan ökar även säkerheten och tryggheten.

Nära allt det viktiga

Här hittar du våra vanligaste frågor och svar om ditt boende, hur du söker lägenhet hos oss EA-Fastigheter.

Förskola

200 m

Skola

300 m

Skola

100 m

Matbutik

500 m

Vårdcentral

300 m

Området

Vi inriktar vi oss på att uppföra bostäder i områden som karakteriseras av närhet till service samt allmänna kommunikationer. Våra områden erbjuder ofta ett bra friluftsliv med närhet till havet. Vi försöker svara upp till de förutsättningar som området ger och anpassa höjden på vår byggnation efter behov som finns och vad området tillåter i form av befintlig bebyggelse och natur.

Utemiljön

Utemiljön i kvarteret är minst lika viktig för trivseln som insidan, tror vi. Det ska kännas bra att komma hemgående längs gatan, och mysigt att sitta och läsa på balkongen eller altanen. Därför placerar vi alltid husen optimalt efter solens strålar och tomtens förutsättningar.

Intresseanmälan

Om vi inte har någon lägenhet eller lokal som passar får du gärna här skicka en generell intresseanmälan till oss.

Serviceanmälan

Information

Vi är måna om att du ska ha en så trivsam boendemiljö som möjligt. Här kan du göra en felanmälan om det är något du inte tycker fungerar som det ska i din lägenhet eller lokal. Ange lägenhetsnummer i felanmälan. Om du har egen ingång eller lokal, skriver du istället 0000.

Vår ambition är att återkomma till dig i ärendet inom 24h men vid hög arbetsbelastning och beroende på ärendets art kan svar dröja.

AKUTA ärenden som inte kan vänta tills nästa dag, såsom fritt flödande vatten, rings in till Securitas på nummer: 010-470 51 84

EA Fastigheter har telefontid för övriga ärenden tisdagar & torsdagar mellan kl 8.00-11.00: 073 388 90 20